Eğitim Sitesi

Müfessir Nedir? Müfessir Hakkında Kısaca Bilgi

Müfessir Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Müfessir:

Tefsir yapan alimlere verilen ad.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Müfessir:

1. Kur’an-ı Kerim’i insanların anlayabileceği şekilde, Kur’an ilimlerinden yararlanarak yorumlayan, Allah’ın ayetlerindeki esas amacı ortaya çıkarmaya çalışan ve tefsir ilminde otorite olan din bilgini.

2. Açıklayan, yorumlayan, tefsir eden, kapalı manaları ortaya çıkaran kimse.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Cemre: Sözlükte çakıl taşı ve ateş koru anlamına gelen "cemre", bir hac terimi olarak, haccedenlerin kurban bayramı günleri Mina'da, halk arasında şeytan diye isimlendirilen yerlere attıkları küçük taşların her birine denir. Bu taşların atıldığı yere de mecazi olarak cemre denir.

    Sadaka-i Cariye: Öldükten sonra da amel defterimize sevap yazdıran sadakaya denir. Örnek: Çeşme yaptırmak, okul yaptırmak, cami yaptırmak, köprü yaptırmak, ilim adına kitaplar yazmak. (Sadakayı Câriye)

    Allah'ın Zati Sıfatları: Allahın zati sıfatları Allah'a has, ona özel sıfatlardır. Başka varlıklarda bulunmaz. Vücud : Allah'ın var olması demektir. Kıdem : Allah'ın varlığının başlangıcı yoktur. O her zaman vardır. Bekâ : Allah'ın varlığının sonu yoktur. Onun varlığı sonsuzdur. Vahdâniyyet : Allah'ın bir olması demektir. Eşi, ortağı ve benzeri yoktur. Muhâlefetün lil havâdis : Allah'ın yarattığı varlıklara benzememesi demektir. Kıyam bi nefsihî : Allah'ın varlığı kendisindendir, var olmak için başka bir varlığa muhtaç değildir. Her Müslümanın, Allah'ın bütün kemâl sıfatlarına sahip, noksan sıfatların hepsinden de uzak olduğuna inanması farzdır.

    İhtilâm: İnsandan uykuda meni çıkması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü