Eğitim Sitesi

Mobilya Kapı Nedir? Mobilya Kapı Hakkında Kısaca Bilgi

Mobilya Kapı Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Mobilya Kapı:

Mobilya kapıların kanat yüzleri, 3-4 mm MDF (Medium Density Fiberboard-Orta Yoğunluklu Ağaç Lifi) üzerine doğal ahşap preslenerek hazırlanır. Kapının kanat konstrüksiyonu istenilen ölçüye göre hazırlanan fırınlanmış, budakları ve özürlü kısımları alınmış köknar ya da ladin ağaçtan yapılır. İçine dolgu olarak yangına dayanıklı sunta ya da kraft petek dolgu kullanılır. Kenarlara ise mobilya kapı kaplama cinsinden masif ahşap preslenir. Kapı kasası, fırınlanmış köknar ahşap üzerine doğal ya da kaplamalı MDF preslenerek hazırlanır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Dekoratör: İç mimar.

    Ölçülendirme: Çizilen resim üzerinde bina elemanlarının, birbiri ile olan yatay ve düşey uzaklıkları ile uygulama için gerekli olan mesafe ve bilgilerin, belirli çizgi, yazı ve sembol ile ifade edilerek, proje ve resimler üzerinde uygulayıcıya gerekli boyutların ölçüsü hakkında bilgi verilmesine ölçülendirme denir.

    Sıhhi Tesisat: Temiz suyun sağlıklı bir şekilde kullanım yerlerine kadar iletilmesini, kirli ve pis suların toplanarak bina dışına çıkarılmasını sağlayan boru ağı.

    Perde Duvar: Binalarda rüzgar ve deprem gibi yatay kuvvetlerden oluşan kesme kuvvetlerini karşılamak üzere, ayrıca üzerine fazla yük gelen ve kalınlığının az olması istenen yerlerde yapılan betonarme duvarlara denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü