Eğitim Sitesi

Mobilya Nedir? Mobilya Hakkında Kısaca Bilgi

Mobilya Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Mobilya:

Farklı amaçlarla kullanılmak üzere ahşap, mermer, cam, kumaş, deri gibi malzemelerle yapılan eşya. Mobilya, taşınabilir ya da yerinde sabit olarak tasarlanabilir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Yerden Isıtma: Bu sistem, taban alanına döşenmiş bulunan, basınca ve sıcaklığa dayanıklı özel plastik ve bakır boruların taşıdığı ısıyı ortama homojen olarak yayan, düşük sıcaklıkta (30-60°C) bir ısıtma sistemidir.

    Aderans: Bir boya özelliğidir. Kuru film tabakasının yüzeyler üzerinde kabarmadan,ince tabakalar halinde kalkmadan veya çatlamadan durma kabiliyetidir.

    Çelik Hadde Mamulleri: Çelik kullanılacağı yere göre çeşitli hesaplamalar sonucu çıkacak gerilmeleri en ekonomik biçimde karşılayacak şekil, kesit ve boyutlarda imal edilir. Fabrikalarda yapılan bu şekillendirmeye haddeleme, elde edilen şekillendirilmiş çeliğe de hadde mamulü denir. Hadde mamulleri dört kısma ayrılır: profiller, lamalar, levhalar, diğer gereçler. Profiller: Profiller standartlarda belirlenmiş şekil ve boyutlardaki çeliklerdir. Lamalar: Dikdörtgen kesitli çeliklerdir. Levhalar: Düz, silindirik ve oluklu olarak imal edilir. En çok kullanılanı düz levhalardır.Kalınlıkları 0.45 - 6 mm arasında olan düz levhalara saç denir.

    Kubbe: Yarımküre biçimli içi boş yapı örtüsü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü