Eğitim Sitesi

Mikroorganizma Nedir? Mikroorganizma Hakkında Kısaca Bilgi

Mikroorganizma Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Mikroorganizma:

Ancak mikroskop altında görülebilen küçük canlılar.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Mikroorganizma:

Mikroskop yardımıyla görülebilen bakteri, virüs, amip, öglena gibi canlılar.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Mikroorganizma:

1. Çıplak gözle görülemeyecek kadar küçük olup ancak mikroskop ile görülebilen organizmaların genel adı.

2. Doğal olarak her yerde bulunabilen genellikle tek hücreli, karmaşık enzim yapısı olan; virüs, bakteri, parazit, mantar vb. olarak adlandırılan gözle görülemeyen çok küçük organizmalara denir.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Mikroorganizma:

Gözle görülemeyen ancak mikroskop altında büyütülerek görülebilen tek hücreli küçük canlılardır.(Mayalar, bakteriler ve küf mantarları olmak üzere 3 gruba ayrılırlar.)

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Mikroorganizma:

Gözle görülemeyen çok küçük canlı varlıklara verilen genel isim.

 

Biyoloji Terimi Olarak Mikroorganizma:

Tek veya çok hücreli olabilen, çıplak gözle görülemeyen, bakteri, mantar, arke, protist veya virüs gibi mikroskobik organizmalar.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Osteomalasia: Kemik sağlığında önemli olan kalsiyum ve D vitamini gibi besin öğelerinin yetersizliğinde kemiklerde yumuşama. Bu hastalık, kötü beslenen ve sık gebe kalan bayanlarda daha sık görülür.

    Kole: Lahana ailesinden bir sebze.

    İz Mineraller: Tam kapasite çalışması için vücudun çok az miktarlarda (ortalama bir günde 1g daha az) ihtiyaç duyduğu mineraller. Bu listede alüminyum, klor, kobalt, bakır, iyot, demir, lityum, manganez, molibden, nikeli selenyum, vanadyum ve çinko vardır.

    Hidrojene Etmek: Hidrojene etmek hidrojen (genellikle hidrojen gazı olarak) eklenmesi ile elde edilen bir azalma reaksiyonudur. Eğer organik bir bileşik hidrojene edilirse daha "doymuş" olur. Hidrojene etmek birçok uygulamaya sahiptir fakat insanlar en çok sıvı yağların yarı katı ya da katı hale getirilmesini bilirler. Hidrojene etmeyle ilgili olarak doymamış yağlardan doymuş yağ ve Trans yağ elde etmekle ilgili bazı sağlık problemleri olabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü