Eğitim Sitesi

Mikroekonomi Nedir? Mikroekonomi Hakkında Kısaca Bilgi

Mikroekonomi Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Mikroekonomi:

Ekonomik olayları bireysel açıdan ele alan ve çözümleyen ekonomidir. Özellikle tüketicilerin ve firmaların davranış biçimlerini inceleme konusu yapar.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Forward İşlemler: Anlaşılan miktar ve fiyattan belirli bir tarihte belli bir ürünün teslim edilerek karşılığının ödeneneceğinin iki tarafın bibirine taahhütte bulunmasıdır.

    Reverse Repo: Bir kıymetin belli bir tarihte, belli bir orandan geri alım vaadi ile satımını ifade eder. Merkez bankası açısından reverse repo işlemi Açık Piyasa İşlemleri çerçevesinde, piyasadan, işlem vadesi süresince, verilen kıymetler karşılığında geçici olarak para çekilmesini ifade eder.

    Bütçe Açığı: 1- Devletin harcamalarının, gelirlerinden yüksek olması anlamına gelir. 2- Bir yıl içinde hükümet harcamalarının hükümet gelirlerini aştığı miktar.

    Finansal Derinleşme: Toplumun her kesimine daha geniş hizmet seçeneklerinin ulaşabilmesini sağlayacak finansal hizmetlerin artmasıdır. Finans sektöründe yaratılan fonların, reel kesime aktarılma oranı olarak da tanımlanabilmektedir. 'Finansal derinleşme' terimi ekonomiler üzerinde getirdiği makro etkiler ile farklı bir anlamda kullanılabilmektedir. Buna göre daha fazla finansal derinleşme para arzında artış anlamına gelmekte, para arzındaki artış da beraberinde ekonomik büyümeyi getirmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü