Eğitim Sitesi

Mesleki Yeterlilik Belgesi Nedir? Mesleki Yeterlilik Belgesi Hakkında Kısaca Bilgi

Mesleki Yeterlilik Belgesi Terimi Hakkında Bilgiler

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Mesleki Yeterlilik Belgesi:

Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca kamuya açık karayolunda motorlu taşıtlarla yolcu ve eşya taşımacılığı işlerinde çalışanların, yine bu yönetmelikte öngörülen mesleki yeterlilik eğitimini alan ve/veya yapılacak olan sınavlarda başarılı olanlara verilen belgedir.

 

    Benzer Trafik ve İlk Yardım Terimleri

    Toplardamar: Kanın, vücudun her yanından kalbe gitmesine yarayan damar.

    Tramvay: Büyük kentlerde yer üstünde döşenmiş özel raylarda hareket eden toplu taşımayı gerçekleştiren raylı yolcu taşıtı.

    Şarampol: Kara yollarının kenarında yol düzeyinden aşağıda kalan bölüm.

    Arazi Taşıtı: Karayolunda yolcu veya yük taşıyabilecek şekilde imal edilmiş olmakla beraber bütün tekerlekleri motordan güç alan veya alabilen motorlu taşıtlara arazi taşıtı denir. G Sınıfı - Arazi Taşıtları N1 sınıfı araçlardan azami kütlesi 2 tonu aşmayanlar ve M1 sınıfındaki motorlu araçlar, en az bir ön dingili ve en az bir arka dingili eşzamanlı tahrikli olarak tasarlanmış, bir dingilinin tahriki ayrılabilen araçlar dahil ve en az bir diferansiyel kilit mekanizması veya buna benzer işlevde en az bir mekanizması varsa ve tek araç için hesaplanan %30'luk bir eğimi tırmanabiliyorsa, arazi tipi araç olarak kabul edilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Trafik ve İlk Yardım Terimleri Sözlüğü