Eğitim Sitesi

Mermi çekirdeği parçası Nedir? Mermi çekirdeği parçası Hakkında Kısaca Bilgi

Mermi çekirdeği parçası Terimi Hakkında Bilgiler

Balistik Terimi Olarak Mermi çekirdeği parçası:

Mermi çekirdeğinin hedefe çarpması sonucu üzerinde kopmalar meydana gelmiş halidir.

 

    Benzer Balistik Terimleri

    Mermi Çekirdeği: Ateşleme ile birlikte kovandan ayrılıp, namluyu terk ettikten sonra hedefi tahrip eden genelde kurşun veya çelikten yapılmış olan bölümdür.

    Kapsül: Ateşli silahlarda horozun ya da ateşleme iğnesinin darbesiyle ateşlenen, içerisinde kimyasal maddelerden oluşan ve darbeye çok hassas özel yanıcı ve patlayıcı maddelerin (Fülminat, antimon, sülfür, Baryumnitrat, Kurşuntiosiyanat ve Tetrasen) bulunduğu küçük ve yuvarlak bir metal parçadır.

    Kasatura: Bel kayışına asılı olarak taşınan ve gereğinde tüfeğin namlusunun ucunda takılan düz ve kısa bir tür kılıçtır.

    Balistik: Fransızca balistique sözcüğünden gelen bir kelime olup, uzaya fırlatılan cisimlerin, özellikle mermilerin gerek bir silahın içindeki gerekse dışındaki devinimlerini ve hedef üzerindeki etkisini inceleyen bilimdir. Bir başka deyişle, mermilerin itme kuvveti, uçuşu ve çarpma etkisini inceleyen bir bilimdir. Mermi çekirdeği üzerindeki fiziksel değişimleri inceleyerek merminin çıktığı silahın tanımlanmasını sağlayan işlem. (TDK)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Balistik Terimleri Sözlüğü