Eğitim Sitesi

Mermer Nedir? Mermer Hakkında Kısaca Bilgi

Mermer Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Mermer:

Masif ve kaplama olarak inşaatta çok kullanılan, yüksek ısı ve basınç altında başkalaşmış, billurlaşmış, renklisi ve damarlısı da bulunan genellikle beyaz, bir çeşit kireç taşı.

 

Coğrafya Terimi Olarak Mermer:

Kalkerin yüksek sıcaklık ve basınç altında değişime uğraması, yani metamorfize olması sonucu oluşur.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Mermer:

Genellikle beyaz, cilalanabilen kireç taşı.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Çelik Bağlantı Elemanları: Çelik çatıların yapımında kullanılan elemanlar, düğüm noktalarında birbiriyle çelik birleştirme araçlarıyla birleştirilir. Bu araçlar: Bulonlar/Civatalar: Sökülebilen birleşim araçlarıdır. Kaynak: Çelik yapılarda ergitme yöntemiyle yapılan kaynaklı birleşimlerdir. Perçin: Konstrüksiyon için: Birleştirilecek çelik konstrüksiyon elemanlar, üzerlerinde açılan deliklerin perçin ile doldurulması ve perçin başlarının dövülmesi ile bağlanır. Kaplama yapmak için: Panel kaplama ürünleri küçük perçinler kullanılarak birbirlerine bağlanır. Vidalar: Çatı kaplama panelleri aşıklara veya birbirlerine matkap uçlu vidalar ile bağlanır.

    Eğik Dere (Vadi): Kırma çatılarda çatı yüzeylerinin 45° açılarla kesiştiği ancak, sırt değil, dere oluşturduğu ara kesitlere yerleştirilen ve merteklerin üst yüzeyleri ile aynı düzeyde bulunan iri bir mertek konumundaki konstrüksiyon elemanıdır. Eğik dereden suyun akması için, çinko, vb. malzeme ile üzeri kaplanır.

    Çantı: Ormanlık bölgelerde ağaç gövdeleri üst üste yığılarak yapılan ev.

    Bazilika: Romalılarda dikdörtgen şeklinde yapılan planlı yapı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü