Eğitim Sitesi

Menzil Nedir? Menzil Hakkında Kısaca Bilgi

Menzil Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Menzil:

Konak yeri.

 

Tarih Terimi Olarak Menzil:

Hareket halinde olan bir ordu veya kervanın bir günlük yolu sonunda ulaştığı konak yeridir. Anadolu Selçukluları zamanında menziller arasındaki uzaklık 35-40 km. arasında değişirdi.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Menzil:

1- At değiştirmek veya konaklamak için kervanların ve posta tatarlarının indikleri bina veya han.
2-Atılan bir merminin gittiği mesafe.

 

Atıcılık Terimi Olarak Menzil:

Bir atışın katettiği mesafe.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Üstübeç: Pigment olarak beyaz boya yapımında, boyaların yoğunluğunu arttırmada yahut günümüzde- yağlıboya ve (dış hava etkisine açık dar yarık ve çatlakları doldurmak amacıyla tutkal ve tebeşir tozu ile üretilen üstübeç macunu gibi) macunlarda dolgu gereci olarak kullanılan; beyaz renkli ve çok örtücü bir madeni tozun genel adı.

    Balast: 40-110 mm çapında kırmataş.

    Kilim: Türk el dokuma sanatlarından en önemlilerindendir. Günümüze kadar devamlılığını sürdürebilmiştir. El dokuması kilim denilince akla ilk Türk kilimleri gelmektedir. En önemli sebebinin göçebe Türklerin kilimi her yerde kullanabilmeleri ve dokumasının her yerde yapılabilmesidir. Kilim, ince bir halı tipidir. Diğer halılardan çok daha kısa bir süre içinde ve çok daha ucuz üretilir.

    Çözücü: Boyayı akışkan hale getiren, uygulandıktan sonraki kuruma sırasında buharlaşan sıvı haldeki kimyasal maddelerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü