Eğitim Sitesi

Masajlı Kompakt Sistem Nedir? Masajlı Kompakt Sistem Hakkında Kısaca Bilgi

Masajlı Kompakt Sistem Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Masajlı Kompakt Sistem:

Duş teknesi, duş kabini ve masajlı duş sistemini bir arada sunan çözümdür. İç duvarlar da özel malzemeden oluşmakta ve jetler içermektedir. Buhar banyolu (sauna/hamam) ve buhar banyosuz modelleri vardır. Buhar banyolu modellerde buhar jeneratörü kullanılmaktadır. Bu modellerde kullanılan jeneratör tipi, jeneratörün ses izolasyonu, fazla su giderimi ve buhar çıkış döngüsü önem kazanmaktadır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Aşık: Ahşap çatılarda; dikme üstlerine ve saçak boyunca yerleştirilen, mertekleri taşıyan genelde en az 10x10 cm ölçülerindeki ahşap taşıyıcı elemanlardır. Çelik çatılarda ise kirişleri bağlayan saçağa paralel döşenen ve üstündeki çatı kaplama sistemini taşıyan çelik veya saç elemanlardır. Çelik çatılarda; taşıyıcı makas ve kirişlerin üzerlerinde saçağa paralel yerleştirilen, kaplama örtüsünü taşıyan çelik ve saç elemanlardır.

    Baskı Çıtası: Duvar parapet, baca gibi yüzeylere kaplanan örtü veya sıva dibi su yalıtım malzemelerini duvar yüzeyine sabitleyen çıtalardır.

    Rustik: Kır, köy evi havası taşıyan.

    Dış Kapı: Binanın dışla bağlantısını sağlayan, yağmura, kara, güneşe açık olması nedeniyle gerek malzeme gerekse konstrüksiyon bakımından bu etkenlere dayanıklı ve aynı zamanda bunları etkisiz hale getirecek biçimde detaylandırılan kapı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü