Eğitim Sitesi

Lipit Nedir? Lipit Hakkında Kısaca Bilgi

Lipit Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Lipit:

Yapı ve bazı özellikleri yönüyle yağlara benzeyen maddeler. Yağlar basit bir lipittir. Fosfolipit, lipoprotein, glikolipit gibi bileşik lipitler vardır. Kolesterol ve benzeri maddeler de lipit benzeri maddelerdir.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Lipit:

Başlıca karbon ve hidrojen atomlarından oluşan, suda çözünmeyen ancak eter, kloroform ve aseton gibi organik çözücülerde çözünebilen organik madde.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Lipit:

Her tür organik yağa verilen ad.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    C Vitamini: Cildin ve bağ dokuların bütünlüğünü koruyarak genel sağlık durumunun korunmasına yardımcı olur. C vitamini de ayrıca antioksidandır ve meyve ve sebzeler ile alabilirisniz.

    Karbonhidrat: içindeki karbon, hidrojen ve oksijen atomları 1: 2: 1 oranında olan kimyasal maddelerdir. Nişastalar, sellüloz ve şeker birer karbonhidrattır.

    Provitamin: Vitaminlerin bazılarının ön maddesi. Bulunduğu şekliyle vitamin etkinliği bulunmaz. Gövdede vitamine çevrilir. Bitkisel besinlerdeki Karoten, A vitamini provitamidir. Karoten vücutta A vitaminine dönüşür.

    Kalp Damarı Hastalıkları: Kalbe ya da kalp kaslarına giden kan damarlarının tıkanmasıyla kalbin çalışmasının bozulmasını açıklayan genel bir terimdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü