Eğitim Sitesi

Lentisel Nedir? Lentisel Hakkında Kısaca Bilgi

Lentisel Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Lentisel:

1. Kovucuk. Mantar özüne dönüşmüş gövde kısımlarında havanın girip çıkmasını sağlayan aralıklar.

2. Epidermisi parçalayarak gövdede gözenekli şişlikleri oluşturan ve gaz alış-verişini kolaylaştıran hücre kümesi.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Lentisel:

Kovucuk. Mantar özüne dönüşmüş gövde kısımlarında havanın girip çıkmasını sağlayan aralıklar.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Diploit Partenogenez: Bu tip partenogenezde, - Yumurta ana hücresi mayoz bölünme geçirmez. - Yumurtanın kromozom sayısı diploittir. - Diploit kromozomlu yumurtanın mitoz bölünmelerle gelişmesi dişi bireylerin oluşmasını sağlar. - Erkek bireyler normal yumurtanın döllenmesi ile oluşur ve diploit kromozomludur. - Bu tip partenogenez su pirelerinde gözlenir.

    Hepatit B: Hepatit B, sarılık hastalığının bir çeşididir. Hepatite sebep olan virüslerin A, B, C, D ve E şeklinde çeşitleri vardır. Bu virüsler karaciğer hücrelerini enfekte ederek kanser, siroz gibi ciddi hastalıklara yol açar. Hepatit B virüsü; kan, vücut sıvıları ve doğrudan temas sonucu bulaşabilir. Özellikle insanların toplu olarak bulunduğu, beslendiği yerlerde bu hastalığın bulaşma riski artmaktadır. Hepatit B virüsü vücuda girdikten sonra 40 ila 80 gün arasında değişen uzun bir kuluçka dönemi geçirir.

    Homojen: Bütün birimleri aynı yapıda, aynı nitelikte olan. Benzer karakterlere ya da yapıya sahip olan.

    Fitoplankton: 1. Çoğunlukla bir hücreli su yosunlarından oluşan, sularda yaşayan bitki topluluğu. 2. Okyanus ya da göllerde bulunan ve çoğunlukla alglerin oluşturduğu mikroskobik yüzücü bitkilerdir. 3. Suda pasif olarak hareket eden (yer değiştiren) ve bitkisel özellik gösteren organizmalar. 4. Sularda yaşayan ve su hareketleriyle pasif olarak yer değiştiren bitkisel organizmalar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü