Eğitim Sitesi

LCD Televizyon Nedir? LCD Televizyon Hakkında Kısaca Bilgi

LCD Televizyon Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak LCD Televizyon:

Bir çeşit panel televizyondur. iki panel arasında bulunan likit kristal maddesinden oluşan ekran oldukça incedir. Arka kısmındaki beyaz floresan ışığının ön tabaka sayesinde kırılmasıyla görüntü verir. Televizyonlardan bilgisayar ekranlarına, dijital saatlerden cep telefonlarına birçok cihazın ekranında bu teknolojiden faydalanılmaktadır. Günümüzdeki LCD'ler TFT (Thin Film Transistor) LCD'dir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Çimento: Çimento, su ile karıştırılıp hamur haline getirildikten sonra gerek havada, gerekse su içinde yavaş sertleşerek, yapay taş haline gelebilen bağlayıcı bir malzemedir. Yaklaşık %79 kalker ve %21 kil karışımından meydana gelir. Kalker ve kil 1450 C-1650 C'ye kadar fırınlarda pişirilerek fındık ve nohut büyüklüğündeki klinker elde edilir. Klinker belirli inceliğe kadar öğütülmeden reaksiyona girmez ve sertleşmez. Klinker öğütülürken içine %3-5 oranında alçı taşı ilave edilerek öğütülür ve öğütülmüş ve tane boyutu 90 mikrona kadar düşürülmüş toz halinde çimento elde edilir.

    Çinko: Çinko mavimsi açık gri renkte olan bir metaldir. Simgesi Zn dir. Çinko, dünyada yıllık kullanım miktarı açısından demir, alüminyum, ve bakırdan sonra gelir. Korozyondan korunma amacıyla, çelik gibi diğer metallerin galvanize edilmesinde, pirinç, nikelli gümüş, değişik lehimler, alman gümüşü gibi alaşımların yapımında kullanılır.

    Labrum: Romalılarda banyo teknesi.

    Pafta: 1. Üzerine proje çizilen levha. 2. Büyük haritaları meydana getiren ayrı parçalardan her biri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü