Eğitim Sitesi

LCD Nedir? LCD Hakkında Kısaca Bilgi

LCD Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak LCD:

Sıvı kristal ekran. Kristal uygulanan elektrik akımında değişme prensibine göre çalışır. Akım görme kristal açık veya opak olabilir. Kendi kendine ışık üretmediğinden iyi aydınlatılmış bir ortamda kullanılabilir. Dizi ekranlı (Fat screen) göstergesidir.

 

Bilgisayar Terimi Olarak LCD:

Bilgisayara kablo ile bağlanarak aldığı görüntüyü perdeye yansıtan bir projeksiyon aletidir. Bilgisayardan gelen video sinyalini sağlıklı bir şekilde yansıtamaz. Geniş bir topluluğa yapılacak, içinde video bulunmayan basit prezantasyonlar bir LCD yardımıyla perdeye yansıtılabilir.

 

Bilgisayar Terimi Olarak LCD:

(Liquid Crystal Display) sıvı kristal ekran. Her ekran noktası bir matriksle yöneltir. Kesişme noktalarında piksel aydınlanır.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    GIF: 1. Grafik dosyalarını sıkıştırmak ve böylece veri aktarma zamanından tasarruf etmek amacıyla Compuserve tarafından yaratılmış birer grafik formatıdır. Web dokümanlarında sık sık kullanılır. 2. Grafik Değişim Biçimi. GIF, web üzerindeki resim dosyaları için standart biçimdir. GIF dosya biçiminin gözde olmasının nedeni, dosyaları küçülten bir sıkıştırma yöntemi kullanmasıdır.

    Senkronize: Peryodik olarak değişen iki sinyal arasındaki faz ve frekans bakımından uyum.

    Digital: Sayısal.

    Step Time Recording: Real time kayıt yapamayan ya da icrası çok zor olan müzikal uygulamaların adım adım giriş şekli olup, istenirse master keyboard'dan kontrolü de olanaklı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü