Eğitim Sitesi

Laterit Nedir? Laterit Hakkında Kısaca Bilgi

Laterit Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Laterit:

Sıcak, nemli iklimlerde oluşan, parlak kırmızı veya kahverengiye çalan kırmızı renkli, demir oksit ve alüminyum bakımından zengin toprak.

 

Coğrafya Terimi Olarak Laterit:

Nemli tropikal bölgelerin tuğla kırmızısı rengindeki verimsiz, aşırı yıkanmış toprak.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Motor Birim: Bütün iskelet kası liflerinin tek bir motor nöron tarafından uyarılması.

    Genetik Varyasyon: Bireyler arasında, genler ya da diğer DNA parçacıklarının yapısındaki farklılıklara genetik varyasyon denir. Mayozda gerçekleşen krossing over olayı ile anafaz 1 ve anafaz 2 evrelerinde kromozomların hücrelere bağımsız olarak dağılımı ve döllenme olayı kalıtsal çeşitliliğin temel nedenlerindendir.

    Operon: Şifreleri tek bir m-RNA molekülüne yazılan tek bir repressör denetimindeki genler.

    Gen Transferi: 1. İki hücrenin geçici olarak gen alış-verişi yapmak için birleşmeleri. İki hücrenin geçici olarak birleşmesi sırasında nükleer maddenin karşılıklı olarak değiştirildiği bir eşeysel çoğalma biçimidir. Protozoa'lardan birçok Silyatlar'da ve bakterilerde görülür. 2. Bakterilerde olduğu gibi, DNA'nın bir hücreden diğerine bir konjugasyon tüpünden geçirilmesi işlemi. Paramesyumda genetik madde alışverişinin olduğu diğer sillilerde görülen, çoğalmanın olmadığı eşeyli süreç. 3. Aynı tür iki bakteri arasında pilus yardımı ile geçici bir sitoplazmik köprü kurularak bakteride bulunan plazmit DNA’sının diğer bakteriye aktarılması işlemi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü