Eğitim Sitesi

Lamine ön cam Nedir? Lamine ön cam Hakkında Kısaca Bilgi

Lamine ön cam Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Lamine ön cam:

içinde plastik özlü lamine tabaka bulunan ve kırılma anında parçalarının dağılarak yolcu bölümüne geçmesini önleyen cam türüdür. Bu tip camlar, ayni zamanda aracın iç kısmini sıcaktan, sürücünün gözlerini ise günesin kuvvetli ısınlarından karamak amacıyla renkli bir tabakaya da sahiptirler.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    Atmosferik Motor: Hava filtresi ile dışarıdan çekilen oksijen emme manifoltu ve bağlı olduğu silindir kapağının emme kanalına gönderilir. Yanma hücresinin üst kısmındaki emme supabı; motorun emme zamanında açılarak havanın yanma hücresine gönderilmesine veya emilmesini sağlar. Yanma işleminden sonra yanmış olan yakıt dumanı, egzoz manifoldu aracılığı ile atmosfere atılır. Bu prensiple çalışan motorlara da atmosferik motor denir.

    Kayıcı mafsal: Güç aktarma organlarında uzunluğu değişebilen bir birleştiricidir. Kardan milinin etkili uzunluğunu değiştirebilir.

    Şasi: Aracın önemli parçalarını kapsayan bir ünitedir. Genellikle karoseri dışında, otomobilin bütün parçalarını kapsar.

    Şamandıra kabı: Karbüratörde, hava boğazından geçen havaya gereken benzini sağlayan benzin kabıdır. Karbüratörde yakıta depoluk eder.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü