Eğitim Sitesi

Laboratuvar Un Değirmeni Nedir? Laboratuvar Un Değirmeni Hakkında Kısaca Bilgi

Laboratuvar Un Değirmeni Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Laboratuvar Un Değirmeni:

Buğdayın sedimantasyon ve öz tayinlerinde kullanılmak için gerekli unun elde edilmesinde kullanılan, kırma ve öğütme valsları ile eleği olan küçük bir değirmen.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Sham-1: Bitki boyu 100-105 cm, Başakları kırmızı siyah kılçıklı, Daneleri amber renkli, camsı, 1000 tane ağırlığı 50 gramdır. Orta erkenci bir çeşittir. Yatmaya dayanıklı, soğuğa orta derecede dayanıklıdır. Kahverengi pasa orta derecede hassas, septoria'ya toleranslı makarnalık buğday çeşidi.

    Duran Varlık: Normal şartlar altında bir yıl içinde elden çıkarılması düşünülmeyen veya yararları bir yılda tükenmeyecek olan varlıklar.

    Düşme Sayısı(Falling Number): Öğütülmüş tarım ürünlerinin sudaki süspansiyonunun kaynayan su banyosunda hızla jelleşmesi ve bu jelin amilaz enzimi etkisiyle sıvılaşmasının saniye cinsinden ölçümü.

    Yektay 406: İtalyan orijini, kırmızı kılçıklı, kırmızı-çıplak kavuzlu, Orta Anadolu ve geçit bölgelerinin sulu arazileri için uygun, yatmaya dayanıklı, bin dane ağırlığı 45 gr. civarında bir kırmızı yarı sert ekmeklik buğday çeşidi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü