Eğitim Sitesi

Kutsal Emanetler Nedir? Kutsal Emanetler Hakkında Kısaca Bilgi

Kutsal Emanetler Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Kutsal Emanetler:

Topkapı Sarayında, hazine dairesinde saklanan Hz. Mu-hammet'e, Kabe'ye ve İs-lam inanışında saygın olan bazı kişilere ait olan eşyalardır. Bu eşyalar I. Selim'in 1517 yılında yaptığı Mısır Seferi'nden sonra İstanbul'a getirttiği eşya-lardır. Bunlardan bazıları; Hırka-i Saadet, Hz. Muhammed'in bir dişi, ayak izinin olduğu bir taş, atının bir çift nalı, bir seccadesi, sancağı, yayı, teyemmüm tası, iki asa, Hz. Nuh'un tenceresi, Hz. İbrahim'in kazanı, Hz. Yusuf'un gömleği, Hz. Davut'un kılıcı, Hz. Ebu Bekir'in seccadesi, Hz. Hüseyin'in gömleği, Hz. Hatice'nin gömleği.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Şövalye: 1. Avrupa'da, derebeylik düzeninde soyluluk sanlarının en alt derecesi, atlı savaşçı. 2. Orta Çağ Avrupa'sında kahraman kabul edilen kişilere verilen unvan. 3. Orta Çağ'da Avrupa’da, özel eğitimle yetişmiş, belli ülküleri ve davranış biçimleri olan, soylu, atlı savaşçı.

    Ütopya: XVI . yüzyılda yaşamıi olan İngiliz yazarı Thomas More'un, ideal bir toplumu anlattığı romanının adından gerçekleşmesi olanaksız, çarpıcı, ilginç tasarı ya da düşünce.

    Tarihin Özellikleri: Tarihin Özellikleri: 1. Geçmiş olayları inceler. 2. Belgelere dayanmalı ve objektif olunmalıdır. 3. Yer ve zaman belirtilmelidir. 4. Sebep sonuç ilişkisi olmalıdır. 5. İnsanlar tarafından meydana getirilirler. 6. Tarihi olaylar tekrarlanamaz. Deney ve gözlem yapılamaz. 7. Olayın meydana geldiği devrin şartları ve değer yargıları iyi bilinmelidir. 8. Araştırma mümkün olduğu kadar olayın geçtiği yerde yapılmalıdır.

    Prestij: Saygınlık.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü