Eğitim Sitesi

Küpeşte Nedir? Küpeşte Hakkında Kısaca Bilgi

Küpeşte Terimi Hakkında Bilgiler

Genel Türkçe Terimi Olarak Küpeşte:

Gemilerde güverte hizasında ıskarmoz bağlarına tutturulan dikmelerin dış yüzeylerine kaplanan kaplamaların oluşturduğu siperler.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Küpeşte:

Merdivenlerde korkuluğun üzerine veya duvara bağlanan merdiven iniş ve çıkışlarında tutunmaya yarayan ahşap, maden veya plastik merdiven elemanına küpeşte denir.

 

Denizcilik Terimi Olarak Küpeşte:

Güverte üstündeki borda kaplaması. 

 

İnşaat Terimi Olarak Küpeşte:

Korkulukların üzerine, elin kaymaması için yerleştirilen ve boydan boya devam eden profilli ahşap, maden veya plastik kısım.

 

    Benzer Genel Türkçe Terimleri

    İnovasyon: Farklı ve yeni fikirler geliştirmek ve bunları uygulamak. İşleyen fakat belirli sorunlar barındıran belirli süreçlerde (ürün, metot veya hizmet gibi) meydana getirilen iyileştirmeler. Yenilik, yenilikçilik.

    Oburluk: Obur olma durumu. "Sen böyle oburluk yapmaya devam edersen işin zor." "Allah'ım oburluk gerçekten başa bela." Obur:İhtiyaçtan çok yemek yiyen, doymak bilmeyen kişi.

    Sanat: İnsanoğlunun kurguladığı yapıtlarda güzellik ülküsünün ifadesidir. Doyurucu estetik yaşantılar oluşturmak amacıyla dürtüler meydana getirme becerisi.

    Kişilik: 1. Bir kimseye özgü belirgin özellik, manevi ve ruhsal niteliklerinin bütünü, şahsiyet. 2. İnsanlara yakışacak durum ve davranış. 3. (toplum bilimi) Bireyin toplumsal hayatı içinde edindiği alışkanlıkların ve davranışların bütünü. 4. (sıfat) Herhangi bir kişi için, herhangi bir kişiye yetecek miktarda olan. 5. (sıfat) Herhangi bir sayıda kişiden oluşan. 6. (halk ağzında) Yabanlık.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Genel Türkçe Terimleri Sözlüğü