Eğitim Sitesi

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Nedir? Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Hakkında Kısaca Bilgi

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Kredi Yurtlar Kurumu (KYK):

Yüksek Öğretim kurumlarına yerleşme başarısını gösteren ve belirli şartları taşıyan öğrencilere, burs, öğrenim kredisi, harç kredisi ve barınma imkânı sağlayan kurumdur. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun amacı yüksek öğrenim öğrencilerinin; çağdaş ve güvenilir barınma, beslenme, kredi/burs hizmetleriyle öğrenimlerine; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaktır.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Fakülte: 1- Bir üniversitenin, öğrenim alanı veya uzmanlık konusu bakımından ayrılmış kollarından her birine fakülte denir. 2- Bu üniversiteye bağlı olarak yüksek düzeyde eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayın yapan; kendisine birimler bağlanabilen bir yükseköğretim kurumudur. Örnek: Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi.

    Gündüzcü Öğrenci: Kampus sınırları dışında ve üniversite tarafından yönetilmeyen bir yerde yaşayan ve derslere girmek için her gün kampusa gidip gelen öğrenci.

    Çalışan Öğrenci Uygulaması: Öğrenciler, bir yandan eğitimlerini sürdürürken diğer yandan üniversite içinde çalışma fırsatına sahiptirler. İlgi ve becerileri doğrultusunda, Çalışan öğrenci programına başvuran öğrenciler eğer üniversite içerisinde çalışmak isterlerse, ihtiyaçlar ve uygunlukları ölçüsünde değerlendirilirler.

    Katkı Kredisi(Harç): Katkı kredisinde, öğrenim kredisinden farklı olarak öğrenciye nakit para ödenmez, ancak öğrencinin ödemekle yükümlü olduğu dönemlik harç miktarı devlet tarafından karşılanır. Öğrenci mezun olduktan 2 yıl sonra taksitler şeklinde borcunu öder.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü