Eğitim Sitesi

Kral Yolu Nedir? Kral Yolu Hakkında Kısaca Bilgi

Kral Yolu Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Kral Yolu:

İlkçağda İranlıların ve Lidyalıların katkılarıyla yapılan, İran Körfezinden Ege Denizi kıyılarına kadar uzanan yaklaşık 2500 km uzunluğundaki ticaret yoludur.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Sansür: Sinema ve tiyatro yapıtlarının, her türlü yayımın ve yayının, hükümetçe önceden denetlenmesi işi, bunların oynanmasının, gösterilmesinin, yayımlanmasının izne bağlı olması.

    Gök tanrı: Tengricilik veya Gök Tanrı inancı, Türk ve Moğol halklarında, şimdiki inanç sistemlerine katılmadan önceki yaygın inancıdır. Tengri'ye ibâdet etmenin yanında Animizm, Totemlik bu inancın ana hatlarını oluşturmaktadır. Tengri, bugünkü Türkçedeki Tanrı kelimesinin eski söyleniş şeklidir. Vikipedi

    Diktatörlük: Egemen ve mutlak bir siyasi gücün, bir veya birçok kişinin oluşturduğu bir yürütme organınca yürütüldüğü siyasi organ.

    Mecusilik (Zerdüştlük): 1. Zerdüşt dini inananları. Ateşe tapan insanlardır. Timsah ve İnek gibi hayvanları kutsal sayarlar. Su ve toprağa saygı duyarlar. Bu nedenle ölülerini gömmezler. Onları kuleler üzerine koyarak yırtıcı kuşlara yem yaparlar. İnançlarına göre ölümden sonra ruh özgürlüğüne kavuşur. 2. Mecusilik, mecus dinine ait inanç ve akidelere dayalı tutum ve davranışların bütünü; temel akideleri ateşe (ışık) tapmak olan Zerdüştilik, Mithrailik, Zurvailik, Manilik ve Mazdekilik gibi çeşitli fırka ve mezheplerin ortak adı. Mecusiler, ateşe tapan, nur ile karanlığı iki hayır ve şer kaynağı olarak kabul eden topluluk.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü