Eğitim Sitesi

Köy Nedir? Köy Hakkında Kısaca Bilgi

Köy Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Köy:

Halkı belirli bir toprak bütününü işleyen, belirli bir bütünü de hayvancılıkla uğraşan, kır yerleşmesi düzeninde evler topluluğudur.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Köy:

442 sayılı Köy Kanunu'na göre; üç değişik açıdan tanımlamıştır. 1) Nüfusu 2.000'den aşağı olan yerleşim yerleri. 2) Cami, mektep, yayla, baltalık gibi orta malları bulunan toplu veya dağınık evlerde oturan insanlar, bağ, bahçe ve tarlaları ile birlikte bir köy teşkil ederler. 3) Bir yerden bir yere götürülebilen veya götürülemeyen mallara sahip olan ve iş bu kanun ile kendisine verilen işleri yapan başlı başına bir varlıktır. Köy Tüzel Kişiliğinin Organları; Köy Derneği, İhtiyar Meclisi ve Muhtardır. Muhtar yürütme organı, ihtiyar meclisi ve köy derneği ise karar ve istişare organlarıdır.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Cebeci Ocağı: Orduya ait silahların yapımı, bakımı, tamiri ve cephanelerin korunmasından sorumludur.

    Şeyh: Ahilik teşkilatında çıraklık ve ustalık törenlerini yöneten, cezaların uygulanmasını sağlayan, ahlakî ve dini otorite.

    Havza: 1. Bölge, mıntıka: Zonguldak kömür havzası. 2. Dağ veya tepelerle sınırlanmış, suları aynı denize, göle veya ırmağa akan bölge: Kızılırmak havzası.

    Beceri: 1. Elinden iş gelme durumu, ustalık, maharet. 2. Kişinin yatkınlık ve öğrenime bağlı olarak bir işi başarma ve bir işlemi amaca uygun olarak sonuçlandırma yeteneği, maharet.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü