Eğitim Sitesi

Kostüm Nedir? Kostüm Hakkında Kısaca Bilgi

Kostüm Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Kostüm:

Programın görüntülerinde yer alan ekibin giydiği her türlü kıyafet ve aksesuar.

 

Tiyatro Terimi Olarak Kostüm:

Tiyatroda sanatçıların sergilenecek oyuna uygun olarak giydiği kıyafetler.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Kostüm:

Sinema ve tiyatroda oyuncu elbiselerine verilen ad.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Yapım Toplantısı: Yönetmenin çekim öncesi senaryo/program akışı uyarınca gereken estetik unsurlar, teknik gereklilikler ve kullanılacak ekipman konularında ekip liderleriyle yaptığı hazırlık toplantısı.

    Görüntü Mikseri (Resim Mikseri): Çeşitli kaynaklardan gelen görüntü, resim, KJ çıktısı gibi girdilerin arka arkaya, eş zamanlı, kurgulu olarak kaydının yapılmasını veya gösterilmesini sağlamak için kullanılan cihaz.

    Yönetmen (Rejisör): 1. Tiyatro, televizyon, sinema vb. performans gerektiren yapımlarda kendi vizyonu doğrultusunda, oyuncuların rollerini dağıtıp, oyunu düzenleyen, metin, yorum, dekor, kostüm, müzik vb. öğeler arasında birlik sağlayan ve mevcut projeyi hayata geçiren kişi. 2. Televizyon yapımlarının baştan sona yönetiminde sorumluluk üstlenen, kameramanlar, resim seçici, sesçi, KJ operatörü, VTR operatörü, link operatörü, ana kumanda sorumlusunu koordinasyon içinde çalışmasını sağlayan profesyonel kişi.

    Yapımcı: Bir programın projesini geliştiren, hazırlanması, gerçekleştirilmesi ve yayını çalışmalarını yürüten ve tüm yapımın idari ve finansal sorumlusu olan kişi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü