Eğitim Sitesi

Kordon Nedir? Kordon Hakkında Kısaca Bilgi

Kordon Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Kordon:

1. Mobilyacılıkta oyuntulu kenar işlemesi.
2. İnce elektrik kablosu.
3. Pano veya fon perde denilen kalın kumaştan süsleme perdeleri kenarlara toplamaya yarayan kalın örgü ipten yapılmış perde aksesuarları.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Doğal Taş: Cansız doğanın kendiliğinden oluşturduğu dere taşı, ocak taşı gibi taşlar. Doğada bulunan veya taş ocaklarından çıkarılan homojen yapılı, atmosfer etkilerine dayanıklı, yapımda kullanılmaya uygun olan taşlardır.

    Limit: Matematikte yakınlık kavramına dayalı olarak belirlenen ve özellikle bir fonksiyona değerinin tamamlanmamış olduğu bir noktada, bu noktanın yakınında bulunan noktalardaki değerlerine uygun düşen bir değer aramak amacıyla yararlanılan kavaram.

    Dansite: Yoğunluk.

    Asıl Renk: Maddelerin gerçek rengini belirten bir terim. Asıl renkler eğiliminde olduğu rengin yönü olarak tanımlanır. Örneğin mavimsi ya da sarımsı bir yeşil veya yeşilimsi ya da kırmızımsı bir mor gibi. Gerçek renkler ayrıca sıcaklıklarının ve soğuklularının doğadaki renklere (gökyüzü mavisi deniz yeşili gibi) ya da alışıldık nesnelere (harp gemisi grisi, kremit kırmızısı gibi) olan benzerlikleriyle tanımlanırlar. Bu terim ayrıca rengin parlaklığını ya da herhangi bir öncül rengin baskın olduğu boya karışımlarını da ifade eder.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü