Eğitim Sitesi

Kontrasepsiyon Nedir? Kontrasepsiyon Hakkında Kısaca Bilgi

Kontrasepsiyon Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Kontrasepsiyon:

Spermanın yumurtaya ulaşmasını ve döllenmesini engelleyecek mekanik ya da kimyasal maddelerin kullanılmasını içeren doğum kontrol yöntemi.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Süngerler: Süngerler; çoğunlukla denizlerde zemine bağlı olarak yaşayan en basit organizasyona sahip, gelişmiş sistemleri bulunmayan hayvanlardır. Vücutları; torba, kadeh veya vazo şeklindedir. Süngerler, eşeyli ve eşeysiz yolla üreyebilir, kendini yenileme yetenekleri yüksektir. Çok küçük parçalara kesilseler de her bir parçadan yeni bir canlı meydana gelebilir.

    Teori: 1- Kuram. Büyük ölçüde gözlem ve denemelerle desteklenen formülleşmiş hipotez. 2- Bilim dünyasınca doğruluğu kabul edilen, yeni gerçekler ile sürekli desteklenen kökleşmiş hipotezlere teori denir.

    Serum: 1-Kanın, pıhtılaşmasından sonra hücrelerinden ayrılmış, açık sarı renkli sıvı kısmı. 2-Parçacıklardan ayrılmış biyolojik sıvı. Kan pıhtılaşmasından sonra bu tip açık sarı renkli bir sıvı meydana gelir. 3-Mikroplu bir hastalığa veya zehirli bir maddeye karşı aşılanmış bir hayvanın özellikle atın kanından elde edilen sıvı madde.

    Kategori: Belirli bir düzene göre sıralanmış, belirli özellikler taşıyan ve buna göre adlandırılan sınıflandırma birimlerine kategori adı verilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü