Eğitim Sitesi

Koni hücreleri Nedir? Koni hücreleri Hakkında Kısaca Bilgi

Koni hücreleri Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Koni hücreleri:

1. Gözün retina tabakasında yer alan, koni şeklindeki, ışığa son derece hassas olan ve renkli görüntünün algılanmasından sorumlu olan hücreler.

2. Omurgalıların gözlerinde, retinanın arkasında yer alan, koni şeklindeki, ışığa son derece hassas olan ve renkli görüntünün algılanmasından sorumlu olan hücreler.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Metafaz: 1- Mitoz bölünme de kromozomların ekvator düzleminde sıralandığı ve uzunlamasına ayrılmış gibi görüldüğü, profazı izleyen evre. 2- Süper kıvrım yapmış kromozomların sentromerleri, bölünme düzleminde yer alan kromozomlarda kutuplara göre dikey durumda konumlanmış olduğu çekirdek bölünme evresi.

    Mayoz: 1-Bir çeşit çekirdek bölünmesidir. Orijinal hücredeki kromozom sayısının yarısına, yani haploit sayıda kromozoma sahip yavru hücrelerle sonuçlanan genellikle ardışık iki hücre bölünmesi. 2-Döl değişimi görülen diploit canlılarda spor oluşumu ya da eşeyli üreyen diploit canlıların eşey organlarında üreme hücrelerinin oluşumu sırasında diploit kromozom sayısının yarıya indiği hücre bölünmesi.

    Sedimentasyon: Tortu oluşması, çökelme.

    Anaerobik: Moleküler oksijen kullanılmaksızın meydana gelen.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü