Eğitim Sitesi

Komisyon Nedir? Komisyon Hakkında Kısaca Bilgi

Komisyon Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Komisyon:

Broker tarafından kesilen işlem maliyetidir.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Komisyon:

Yapılan bir alışverişte, aracı olan kimseye yaptığı hizmet karşılığı ödenen paradır.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Komisyon:

Bir işte aracılık yapan kimseye bırakılan yüzde.

 

Reklamcılık Terimi Olarak Komisyon:

Aracı olunan alışverişten yada başkası adına yapılan satıştan satışların belirli bir yüzdesi gibi sabit bir formüle bağlanmış pay.

 

Siyaset Terimi Olarak Komisyon:

Genel Kurul adına inceleme yapmak üzere kurulan ve belirli bir sayıda milletvekilinden oluşan kurullardır. Anayasa, kanunlar ve İçtüzük çerçevesinde kurulan komisyonlar TBMM'nin yasama ve denetim çalışmalarında önemli işlev görürler. Görev süreleri açısından komisyonlar daimi ve geçici olmak üzere ikiye ayrılırlar. Alt kurul.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Komisyon:

1- Bir işin gerçekleştirilmesi için oluşturulan heyet.

2- Bir alıcı ile bir satıcı arasında aracılık ederek alışverişi gerçekleştiren kişinin yüzde hesabı ile aldığı ücret.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Komisyon:

Encümen.

 

Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Komisyon:

Genel Kurul adına çalışmak üzere kurulan ve belirli sayıda milletvekilinden oluşan kurullardır. Anayasa, kanunlar ve İçtüzük çerçevesinde kurulan komisyonlar TBMM’nin yasama ve denetim çalışmalarında önemli işlev görürler. Komisyonlar, görev süreleri açısından daimi ve geçici olmak üzere ikiye ayrılırlar.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Borsaya Kote Olmak: Borsanın izniyle halka arz edilecek hisse senetlerinin, borsaya kaydedilmesidir. Kote ettirilmemiş senetlerin ticareti olanaklı değildir. Kote olmuş senet, ilgili borsada tanındığı ve alım/satımının yapılmasına izin verildiği anlamına gelir.

    Uluslararası İslami Likidite Yönetimi Kuruluşu: Faizsiz esasa dayalı kısa vadeli ve yüksek kredi notuna sahip likit varlık ihtiyacının karşılanması amacıyla kısa vadeli finansal araç ihraç ederek İslami finansal hizmetler sunan kuruluşlar arasındaki uluslararası likidite yönetimini en az maliyetle ve İslami esaslara uygun şekilde kolaylaştırmak üzere 2011 yılı başında faaliyetine başlayan uluslararası kuruluştur (International Islamic Liquidity Management Corporation - IILM)

    Konsorsiyum: Ortak yarar gözeten ve daha çok mali konularla uğraşan kişiler ya da kuruluşlardan oluşan bir gruptur. Ortaklık anlamına gelir.

    Borçları Ödeyememezlik Riski: (Türk Dil Kurumunun İktisat Terimleri Sözlüğü'nde 'Default Risk'in Türkçe karşılığı olarak yer alan ifade) Borcun geri ödenmeme riskini ifade etmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü