Eğitim Sitesi

Koloni dengeleme Nedir? Koloni dengeleme Hakkında Kısaca Bilgi

Koloni dengeleme Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Koloni dengeleme:

Arılı, çiçek tozlu, ballı, açık gözlü yavrulu ve kapalı gözlü yavrulu çerçevelerin, kuvvetli ve zayıf koloniler arasında değiştirilerek, koloni güçlerini eşitlemek.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Lipid: Arıların açlık durumlarında kullanmak üzere vücutlarında depoladıkları yağlı maddeler.

    Arı felci (Paraliz): Erişkin arılarda yaz aylarında sık rastlanan arı felci hastalığına neden olduğu bildirilen 3 RNA virüsü bulunmaktadır. Bunlar kronik arı felç virüsü, akut arı felç virüsü ve yavaş arı felci virüsleridir. Yavaş felç virüsü (YFV) erişkin bal arılarını 12 gün içinde felç ederek öldürürken, akut arı felç virüsü (AAFV) etkisini 3-5 gün içinde göstererek ani ölümlere neden olur.

    Spor: Başka bir üreme hücresi ile birleşmeksizin yeni bir birey oluşturabilen üreme hücresi. Canlıların eşeysiz üreme hücreleri olan sporlar başlıca bakteriler, mantarlar ve bazı yeşil bitkiler tarafından oluşturulur.

    İlkel kovan: Çalıdan örme sepetler, tahtadan yapılmış prizmatik kutular, içi oyulmuş kütükler veya topraktan yapılmış çeşitli kaplar gibi belirli bir standardı olmayan ve modern arıcılık tekniklerinin uygulanmasına imkan vermeyen tipteki kovanlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü