Eğitim Sitesi

Klavye Kaydedici Nedir? Klavye Kaydedici Hakkında Kısaca Bilgi

Klavye Kaydedici Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Klavye Kaydedici:

Klavye kaydedici klavyedeki hangi tuşlara basıldığını kaydeden bir programdır. Gelişmiş klavye kaydediciler fare hareketlerini ve ekran görüntüsünü resim dosyası olarak kaydedebilmektedir. Klavye kaydedici daha sonra tuttuğu kayıtları fark edilmeden kötü niyetli kişilere e-posta veya diğer yollarla göndermektedir. Klavyeler kaydediciler casus yazılımların bir çeşididir.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Bant genişliği: Belli aralıklardaki en büyük ve en küçük değer arısındaki fark.

    DDN NIC: Savunma Bakanlığı Bilgisayar Ağı için Ağ Danışma MerkeziGenelde "The NIC" olarak bilinen bu yerin en önemli sorumlulukları arasında Internet ağ adreslerini ve özerk sistem numaralarının dağıtılması, hiyerarşideki en üst alanın yöntemi, ve DDN için danışma ve destek hizmetleri vermesi gibi konular sayılabilir. Burası ayrıca RFC'ler için birincil başvuru kaynağıdır. Ağ adresi (network address), Ağ Danışma Merkezi (Network Information Center), Yorumlar İçin Rica (Request For Comments).

    TCP/IP: Transmission Control Protocol/Internet Protocol cümlelerinin kısaltılmış halidir. Internet'i oluşturan protokollerdir. Başlangıçta Unix işletim sistemi için tasarlanmış olup günümüzde birçok işletim sistemini desteklemektedir.

    ISDN (Integrated Services Digital Network): 128.000 bps hızındaki özel telefon hattı. (Normal hatların hızı 56.000 - 64.000 bps'dir).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü