Eğitim Sitesi

Kıyı Bankaları Nedir? Kıyı Bankaları Hakkında Kısaca Bilgi

Kıyı Bankaları Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Kıyı Bankaları:

Denetimin ve vergilendirmenin asgarî düzeyde olduğu yerlerde, konvertibl paralar üzerinden işlem yaparak, çok uluslu şirketlere ve uluslararası girişimlere hizmet veren bankalar.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Döviz Riski: Herhangi bir para biriminde ters fiyat hareketinin olma olasılığı.

    Pozisyon Kapatma Emri: Açık pozisyonun kapatılması amacıyla verilen emir.

    Ülke Riski: Ekonomik, sosyal ve siyasi koşulları etkileyen olaylar ve belirsizlikler nedeniyle yabancı bir ülkedeki borçluların (merkezi yönetim, kurumsal veya diğer) yurt dışı yükümlülüklerini ifa edememeleri veya bundan kaçınmaları sonucunda portföyünde söz konusu ülkedeki borçluların doğrudan ve/veya dolaylı riskini taşıyan herhangi bir banka veya kuruluşun maruz kaldığı zarar olasılığını ifade eder. Bozulan ekonomik, politik ve sosyal şartların bir ülkedeki temerrüt olasılığını artırmasının yanı sıra; kamulaştırma, moratoryum, borcun inkarı, devalüasyon, ilgili ülke denetim otoritesinin uygulamalarının şeffaf olmayışı gibi olaylar da ülke riski kapsamında yer alır. Ülke riski; temelde merkezi yönetim riski, transfer riski ve bulaşma riski olmak üzere, dolaylı kur riski, makroekonomik risk ve dolaylı ülke riski kategorilerini de kapsar. (Country Risk)

    İflas: Şirketin borçlarını ödeyemez duruma düşmesi nedeniyle alacaklı ya da alacaklıların talebi üzerine mahkemece karar ve ilan edilmesidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü