Eğitim Sitesi

Kırsal Yerleşme Nedir? Kırsal Yerleşme Hakkında Kısaca Bilgi

Kırsal Yerleşme Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Kırsal Yerleşme:

Genel olarak nüfusu 10 000'in altında olan yerlerdir. (Kırsal yerleşmeleri coğrafi açıdan ele alınan kriterlere göre sınıflandırmak mümkündür.)

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Kırsal Yerleşme:

Nüfusu 10 binden az olan yerlerdir. Kasaba, köy, köyaltı yerleşmeler (mezra, mahalle, bağ, yayla, divan)

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Mineral: Doğal olarak oluşan, belli bir kimyasal bileşime ve atomik düzene sahip, inorganik maddedir. Ekonomik değeri olmayan minerallere gang minerali, ekonomik değeri olanlara cevher minerali denir. Cevher minerali içerenler demir, bakır, krom, gümüş, altın, kömür gibi madenlerdir.

    UNEP: Birleşmiş Milletler Çevre Programı

    Kutup Kuşağı: Kutup daireleri ile kutup noktaları arasında kalan kuşak.

    Eğim: 1- İki nokta arasındaki yatay mesafenin, yükselti farkına oranı. Belirli bir yatay uzaklıkta bulunan iki nokta arasındaki yükseklik ayrılığı Bu değer, en çok, belirli bir uzaklıktaki yükseklik farkı ile ifade edilir Sözgelişi, 100 metrede 2 metrelik yükseklik farkı için % 2 yüzde iki denir. 1.000 metrede 20 metrelik yükseklik farkı için % binde yirmi denir. İniş, Aklan 2- Belirli bir yatay uzaklıkta bulunan iki nokta arasındaki yükseklik farkının, bu iki nokta arasındaki uzaklığa oranı. 3- Eğik bir katmanın yatay bir düzlemle yaptığı açının ölçüsüdür. (Eğim yüzde (%) ya da binde (‰) işaretleri ile gösterilir.)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü