Eğitim Sitesi

Kırgız-95 Nedir? Kırgız-95 Hakkında Kısaca Bilgi

Kırgız-95 Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Kırgız-95:

Sap 100-110 cm boyundadır. Kılçıklı ve açık kahverengi başaklı, daneleri beyaz renklidir. Geniş adaptasyona sahip kışlık bir ekmeklik buğday çeşididir. Çinko(Zn) eksikliğine oldukça toleranslı olması nedeniyle bu elementin noksanlığının görüldüğü yerlerde ekilebilecek en başta gelen çeşitlerden birisidir. 1000 tane ağırlığı 32-35 gramdır.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Sürdürülebilir Tarım: Sürdürülebilir tarım çiftçilikte hem bir felsefe hem de bir sistemdir. Kökeni hem çevresel hem de sosyal gerçeklere dayanan bir değerler kümesine dayanır. Sürdürülebilir tarım, çiftçilik kazancını korur veya yükseltirken doğal süreçlerle işleyen ve tüm kaynakları kullanarak atık miktarını ve çevresel zararı en aza indirgeyen tasarım ve yönetim süreçlerini kapsar. Sürdürülebilir tarım sistemleri var olan toprak besinlerini, su döngülerini, faydalı toprak organizmalarını ve doğal zararlı böceklerle mücadeleyi en yüksek avantajla kullanacak şekilde dizayn edilirler. Mevcut döngü ve akışlar kullanılarak çevresel zarar en aza indirgenir. Böyle sistemler besleyici, insan sağlığına zararlı olabilecek ürünlerle kirlenmemiş gıdalar üretirler.

    Sert Mısır: İri taneli ve küçük taneli olmak üzere iki alt gruba ayrılan 1000 tane ağırlığı 100-700gr arası değişen, yurdumuzda mısır çeşitleri içinde en fazla üretimi yapılan, taneleri sert ve yüksek proteinli mısır çeşidi.

    Gerek 79: Eskişehir Zirai Araştırma Enstitüsünce tescil edilmiş, kırmızı kılçıklı, çıplak kavuzlu, kışa, kurağa, yatmaya, sürmeye dayanıklı, verimli, dane dökmeyen, Orta Anadolu ile Doğu Anadolu'nun kışları ılık geçen yerlerinde yetiştirilen, bin dane ağırlığı 35 gram civarında olan beyaz yarı sert ekmeklik buğday çeşidi.

    Sinir Kanatlı: Kanatlarında oldukça fazla sayıda damar bulunan genellikle diğer böceklerin yumurtaları ile beslenen faydalı böceklere denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü