Eğitim Sitesi

Kıraç 66 Nedir? Kıraç 66 Hakkında Kısaca Bilgi

Kıraç 66 Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Kıraç 66:

Beyaz kılçıklı, çıplak beyaz kavuzlu, dane rengi beyaz, kışlık, orta boylu, kışa, soğuğa, sürmeye ve pasa dayanıklı, orta erkenci, dane dökmez, ekmeklik kalitesi iyi, bin dane ağırlığı 40 gram civarında beyaz sert ekmeklik buğday çeşidi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Fahiş: Aşırı, büyük, ölçü dışı.

    Palandöken-97: Bitki boyu uzun, Başaklar orta sık yoğunlukta, iğ şeklinde, beyaz ve kılçıklıdır. Daneler yumurta şeklinde ve beyazdır. 1000 tane ağırlığı 34 gramdır. Kışlık olan çeşidin soğuğa dayanımı iyidir. Yapay ve doğal koşullarda, kahverengi pasa orta dayanıklı, diğer pas ve hastalıklara ise dayanıklı ekmeklik beyaz yarı sert buğday çeşidi.

    Yulaf: Daha çok hayvan yemi olarak kullanılan, serin iklim tahılları içinde dünya da ekiliş ve üretim bakımından üçüncü sırayı alan tahıl.

    Karasu-90: Sap uzunluğu orta-uzun, başakları Sarımsı-beyaz renkli, kılçıksızdır. Daneleri kırmızı renkli, orta uzunlukta olup, 1000 tane ağırlığı 48 gramdır. Kışlık karakterlidir. Yatmaya mukavemeti iyidir. Sürme, rastık ve paslara karşı mukavemeti iyi ekmeklik kırmızı sert buğday çeşidi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü