Eğitim Sitesi

Kil Kiremit Nedir? Kil Kiremit Hakkında Kısaca Bilgi

Kil Kiremit Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Kil Kiremit:

Eğimli çatılarda sürekli olmayan (bindirmeli) kaplama için kullanılan, katkı maddesi kullanılarak veya kullanılmaksızın hazırlanan kilden, şekil verme (çekme ve/veya presleme yolu), kurutma ve pişirilme işlemleri uygulanarak imal edilen çatı kaplama malzemeleridir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Birim Fiyat Listesi: Her takvim yılı başında rayiçler tespit edildikten sonra yapılarda bulunan imalatlara ve nakliyeye tabi malzemelerin yükleme-boşaltma ve istifine ait analizler Büyük Fiyat Analizi esaslarına göre hesaplanarak Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Yüksek Fen Kurulunca Birim Fiyat Listesi olarak bastırılır ve dağıtılır.

    Konveks: Dışbükey.

    Melamin: Melamin, yapısı itibariyle zor kırılan ve yıllarca kullanılabilen, uzun ömürlü bir malzeme olan kimyasal ve sadece su içinde çözülebilen organik kökenli bir maddedir. Kütlece yüzde 66'sını oluşturan nitrojen sayesinde alev almayı geciktirici ve ısıya dayanıklı bir yapıya sahip melamin, zehirli ve yanıcı bir kimyasal bileşim olan Formaldehid ile birleştirildiğinde suda çözülmeyen, sert ve zor kırılan bir madde haline gelir. Bu reaksiyon sonunda, mutfak tezgahlarının yapıtaşı olan 'melamin reçinesi' ve özellikle temizlik malzemesi olarak kullanılan 'melamin köpük' oluşur. Kimyasal reaksiyondan ortaya çıkan bu iki ürün, mutfak dolap ve tezgahları, ses izolasyon ürünleri, sofra ve mutfak malzemeleri, çeşitli kumaşlar, alev almayı geciktiren kimyasallar, temizlik malzemeleri, yazı tahtaları, yer döşemesi, gübre ve hayvan yemi gibi pek çok malzemenin ya hammaddesi olarak ya da çeşitli maddelerle kimyasal reaksiyonlara sokularak çok daha farklı ürünlerin imal edilmesinde kullanılır.

    Kapiler Boşluk: Kılcal boşluk.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü