Eğitim Sitesi

Kaza-î merci Nedir? Kaza-î merci Hakkında Kısaca Bilgi

Kaza-î merci Terimi Hakkında Bilgiler

Hukuk Terimi Olarak Kaza-î merci:

yargı organı; mahkeme

 

    Benzer Hukuk Terimleri

    Kanun: Anayasanın yetkili kıldığı organ tarafından bir şekilde ve bu ad altında tespit edilmiş bulunan genel, sürekli ve soyut hukuk kurallarıdır.

    İddianame: 1- Savcılığın soruşturma sonunda elde ettiği kanıtları ve iddialarını içinde topladığı, mahkemede okunan yazı. 2- Soruşturma sonunda savcının topladığı delilleri, şüphelilerin cezalandırılmasını talep ettiği kanun hükümlerini ve bu hükümlerde yer alan karşılıklarını, gerekçeleri ve kurduğu illiyet bağı ile birlikte izah-talep ettiği metin. 3- Şüpheli hakkında mahkemeye sunulan ve cezalandırma talebini içeren Cumhuriyet Savcılığı yazısı.

    Yan Soy Kan Hısımlığı: Birbirinin soyundan veya ortak bir soydan gelenler arasındaki hısımlığa kan hısımlığı denir. Bu hısımlık hem ana hem de baba yönünden söz konusudur. Biri diğerinden gelen kişiler arasındaki kan hısımlığına üst soy-alt soy kan hısımlığı(büyük baba oğlu ve torunu arasındaki) buna usul-füru hısımlık da denir. Biri diğerinden gelmeyip de ortak bir kökten gelenler arasındaki kan hısımlığına (yeğenler arasındaki) ise yan soy kan hısımlığı denir.

    Mesul: sorumlu

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Hukuk Terimleri Sözlüğü