Eğitim Sitesi

Katran Nedir? Katran Hakkında Kısaca Bilgi

Katran Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak Katran:

Petrolden elde edilen sıvı yağ kıvamında siyah bir madde.

 

Kimya Terimi Olarak Katran:

Organik maddelerden damıtma yoluyla elde edilen; siyah renkli, suda çözünmeyen, yağ kıvamında hidrokarbon karşımı olan sıvı.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Katran:

Organik maddelerden kuru damıtma yoluyla elde edilen, sıvı yağ kıvamında, kara renkte, ağır, is kokulu, suda erimeyen bir madde.

 

    Benzer Fen Bilimleri Terimleri

    Gastrin: Mide suyunun salgılanmasını uyaran ve mideden salgılanan bir peptit hormonu.

    Doğal Seleksiyon: Canlılar yaşamlarını sürdürebilmek yani yaşama ve üreme şanslarını arttırabilmek için bulundukları ortama uyum sağlamak zorundadırlar. Doğadaki yaşama şartlarına uyum gösteren canlıların yaşaması, gösteremeyenleri yok olmasına doğal seleksiyon (doğal seçilim) denir. Doğal seleksiyon görüşü ilk defa Charles Darwin tarafından ortaya atılmıştır. Adaptasyonlarda doğal seleksiyon sonucu ortaya çıkmıştır. Adaptasyon ile doğal seleksiyon arasındaki fark, doğal seleksiyonda canlıda meydana gelen değişmelerin uzun sürede gerçekleşmiş olmasıdır. Doğal Seleksiyona Neden Olan Faktörler: 1. Beslenme ilişkileri. 2. Hastalıklar. 3. Canlılar arası rekabetler. 4. İklim şartları (fırtına, kuraklık, yağışlar). 5. Göçler. 6. Yangınlar.

    Kehribar: Süs eşyası yapımında kullanılan, yarı saydam ve sarıdan kızıla kadar çeşitli renklerde bulunan fosilleşmiş reçine.

    Metreküp: Bir kenarı bir metre olan küp şeklinde cisim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü