Eğitim Sitesi

Kataraklık Nedir? Kataraklık Hakkında Kısaca Bilgi

Kataraklık Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Kataraklık:

Merceğin saydamlığını yitirmesiyle oluşan göz rahatsızlığı. Ameliyatla düzeltilir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Kilit Taşı Tür: 1. Bir komünitenin kompozisyonu üzerinde baskın etkiye sahip olan tür. 2. Besin ağlarında bulunan ve ekosistemin bütünü üzerinde etkili olan türlere kilit taşı tür denir. Bu türlerin ekosistemin devamlılığı açısından önemi büyüktür. Bu türler ekosistemde yok olduğunda besin ağı büyük ölçüde zarar görür ve ekolojik denge bozulur. Bu türlere örnek olarak su samuru verilebilir.

    Plazmit: Bakterilerde hücre DNA'sından bağımsız olarak bulunan küçük ve halkasal DNA parçasıdır. Plazmitler, bazı genetik özelliklerin aktarımını sağlar. Ayrıca antibiyotik ve bazı kimyasallara karşı dirençli olmayı sağlayan genler içerir.

    Doğal Gaz: 1- Yer kabuğunun içinde bulunan, yakıt olarak önem sıralamasında ham petrolden sonra ikinci sırayı alan ve petrolün bir cinsi olan yanıcı gaz. 2- Hidrokarbon biriken alanlarda açılan kuyulardan elde edilen, esas itibarıyla metan gazı ile az miktarda propan, bütan vb. daha ağır moleküllü hidrokarbon gazları ve eser miktarda su buharı, hidrojen, karbondioksit ve azot karışımı gaz. 3- Konutlarda ve iş yerlerinde ısınma, üretim ve enerji amacıyla belli bir merkezden kontrollü olarak bir şebeke sistemiyle dağıtılan yanıcı gaz.

    Rodopsin: A Vitaminin bir türevi ile bir protein olan opsinden yapılmış gözün retinasındaki bir maddedir. (görme erguvanı) Beyne bir impuls göndermek üzere reseptör hücreyi uyaran ışık tarafından bir kimyasal reaksiyon başlatılır ve görme gerçekleştirilir. Işık fotonunun ilk olarak çarptığı bir çeşit protein.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü