Eğitim Sitesi

Kast Ajansı Nedir? Kast Ajansı Hakkında Kısaca Bilgi

Kast Ajansı Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Kast Ajansı:

Bünyesinde bulundurduğu oyuncuları ve/veya figüranları, televizyon, sinema, tiyatro vb. projeler için, işveren kurum/kuruluşların talebi üzerine, bu kurum/kuruluşların görevlendirdiği kişilere tanıtmak amacıyla, tanıtım dosyalarını hazırlayan, sunan ve işe ilişkin finansal ve hukuksal süreçlerin yürütülmesini sağlayan kurumlar.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Kast Ajansı:

Bünyesinde bulundurduğu/temsil ettiği dansçıları, televizyon, sinema, tiyatro vb. projeler için, işveren kurum/kuruluşların talebi üzerine, bu kurum/kuruluşların görevlendirdiği kişilere tanıtmak amacıyla, oyuncuların portfolyolarını hazırlayan, sunan ve istendiği takdir de bu oyuncuları deneme çekimine gönderen, işe ilişkin finansal ve hukuksal süreçlerin yürütülmesini sağlayan kurumlar.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Arşiv: Yayınlanmış veya yayınlanmamış tüm programlara ait veya program yapımı amacıyla kullanılabilecek, televizyon kanalı tarafından çekimi yapılmış ya da dış kaynaklardan elde edilmiş her türlü görüntüler bütünü.

    Makyaj: Televizyon programlarındaki görüntülerde yer alan kişilerin, kameralar karşısında daha şık görünmeleri, cilt kusurlarını örtmeleri, ışık yansımasını önlemek ya da oyuncuların, rolünü oynadıkları karaktere benzemeleri için kullanılan her türlü kozmetik malzeme uygulamaları.

    İnternet Ortamı: Yayının abonelere ve/veya alıcılara, dünya genelindeki bilgisayar ağlarını ve kurumsal bilgisayarlar sistemlerini birbirine bağlayan internet ağı için kullanılan protokoller aracılığı ile iletildiği ortam.

    KJ (Karakter Jeneratörü): Her türlü sabit veya hareketli metin veya şekilleri görüntü üzerinde göstermeyi sağlayan cihaz ya da yazılım.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü