Eğitim Sitesi

Karma Ekonomi Nedir? Karma Ekonomi Hakkında Kısaca Bilgi

Karma Ekonomi Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Karma Ekonomi:

Üretim, tüketim, yatırım ve tasarrufların belirlenmesinde hem hükümetin hem de özel teşebbüslerin önemli rol oynadıkları ekonomik sistem.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    İskonto Kredisi: İskonto edilen senedin, ciro ve teslim yoluyla bankaya satılması işlemi. Bankalar, müşterilerinden vadesi gelmemiş ticarî senetleri devralarak, vade tarihine kadar geçecek süre için faiz, komisyon ve vergilerin düşülmesinden sonra müşteriye ödemede bulunurlar.

    WAP: Mobil kullanıcıların, kablosuz mobil cihazlar üzerinden internete erişimlerini sağlayan kablosuz iletişim standardı.

    Borçları Ödeyememezlik Riski: (Türk Dil Kurumunun İktisat Terimleri Sözlüğü'nde 'Default Risk'in Türkçe karşılığı olarak yer alan ifade) Borcun geri ödenmeme riskini ifade etmektedir.

    OPEC: Petrol ihraç eden ülkeler teşkilatı (Organisation of Petroleum Exporting Countries). 1960 yılının eylül ayında, İran, Irak, Suudi Arabistan, Kuveyt, Venezuela ve Katar, Caracas'ta bir araya gelerek OPEC'i oluşturmuştur. Amaç, ham petrol fiyatına istikrar kazandırmak, petrol ihraç politikalarını koordine etmektir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü