Eğitim Sitesi

Kapasite Nedir? Kapasite Hakkında Kısaca Bilgi

Kapasite Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Kapasite:

Bir üretim ünitesi veya santralın imalatçı tarafından belirtilen koşullar altında verebileceği elektrik gücü.

 

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Kapasite:

Nem alıcının kapasitesi 24 saatteki pint (0,473 lt) cinsinden ölçülür. Bunu belirleyen iki faktör vardır: Nemi alınacak alanın büyüklüğü ve nem alma işleminden önce alanın sahip olduğu koşullar.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Teklif Usulü: Planlanmış ilave gereksinimlerin ve yerine konulacak kapasitenin yeni veya mevcut üretim kapasitesi kaynaklarından karşılanması usulü.

    Bir Gün: Bir ayın 30'da biri. Bir yılın (sene) 360'ta biri. 24 saat, 1440 dakika, 86400 saniyedir.

    İletim ve Dağıtım Kayıpları: Özellikle elektrik, gaz ve ısıtma şebekelerinde iletimde ve dağıtımda kullanma noktalarına kadar olan kayıplardır. Not 1: Transformatörlerdeki kayıplar iletim ve dağıtım kayıpları kapsamında değerlendirilir. Not 2: Bazı durumlarda, gaz dağıtımında özellikle doğalgaz dağıtım kayıpları, istatistik farklarına dahildir. Not 3: Genellikle bu tür kayıp hesapları şebeke biçimindeki enerji tesisleri için yapılmakla birlikte, konteynerlerle teslim edilen katı, sıvı ve gaz yakıtlar için de geçerlidir.

    Tek Terimli Tarife: (Basit Tarife)Yalnızca tüketilen elektrik enerjisi kilowatt-saat (kWh) miktarı üzerinden bedel alma esasına dayalı tarife sınıfıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü