Eğitim Sitesi

Kaliteli Silaj Nedir? Kaliteli Silaj Hakkında Kısaca Bilgi

Kaliteli Silaj Terimi Hakkında Bilgiler

Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimi Olarak Kaliteli Silaj:

Aneorobik ortam sağlanan, sirke kokusunu andıran rahatsız edici olmayan iyi bir kokuya sahip, doğal bitki rengi veya zeytin yeşili renginde, pH 3.8- 4.2 arasında ve kullanılan bitkide doku bütünlüğü olan silaj, iyi silaj.

 

    Benzer Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri

    Sakatat: Kasaplık hayvanlardan elde edilen karaciğer, böbrek, beyin, dalak, testis, yürek, dil, yemek borusu dış kırmızı kası eti, diyafram kası, işkembe, bağırsak, paça, dil ve kelle gibi organ ve organ parçaları.

    Ön Soy Kütüğü: Anne ve babası bilinen, ebeveynlerinin verim kayıtları olmayan, mensup oldukları ırkın özelliklerini taşıyan hayvanlar için oluşturulacak geçici kayıt sistemi.

    Seleksiyon: Bir karakter yönünden popülasyon ortalamasından üstün olduğu tahmini edilen bireylere döl verme şansı tanımaktır yani damızlık olacak hayvanların seçimidir.

    Tenya: 1. Taeniidae ailesinde bulunan büyük yassı solucanların bir cinsi, Hydatigena. 2. Şerit, ince bant. 3. İnsanın, domuzun ve atgillerin kalın bağırsaklarında uzunlamasına kasların kuvvetlenmesiyle oluşan şeritler. 4. Beyin boşluklarında bulunan plexus choroideus’ların yapışma çizgileri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri Sözlüğü