Eğitim Sitesi

Kaligrafi Nedir? Kaligrafi Hakkında Kısaca Bilgi

Kaligrafi Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Kaligrafi:

Güzel yazı sanatı. Harfler arasındaki boşlukları belli estetik ve tasarım kurallarına göre düzenleyerek kâğıt ya da ideografik benzeri malzeme üstüne kalem ya da fırçayla güzel ve zarif yazı yazma sanatı. dersimiz.com İslam sanatında "hat" adıyla anılır. Yazı temelde işlevsel bir amaca hizmet etmekle birlikte öbür sanat dallarının üslupsal gelişimleriyle de yakından ilgilidir.

 

Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Kaligrafi:

Hattatların yazdıkları güzel yazı (Resimde ressamın yazı yazar gibi rahat fırça kullanması sonucu ortaya çıkan el yazısı karakterindeki yazılar için de kullanılır).

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Harem-i Hümayun: Sarayların kadınlara mahsus olan kısmı, Harem dairesi.

    Ehl-i Hiref: Osmanlı sanat üsluplarının belirlenmesinde ve sanat akımlarını yönlendiren etkili sivil toplum hareketidir.

    Çadır: Göçebe ve yarı göçebe yaşyan topluluklarda barınak olarak kullanılan mimari unsur. Türk topluluklarında gerek Orta Asya gerekse Anadolu'da yaygın bir biçimde kullanılmış ve hala günümüzde de özellikle hayvancılıkla uğraşılan bölgelerde yaşayan topluluklar tarafından kullanılmaktadır. Çadır genel olarak Türk mimarisinin gelişiminde mimari formu ve cephe düzenlemesiyle önemli bir unsur olmuştur. Orta Asya Türk topluluklarının kullandığı çeşitli çadır tipleri olup bunların en yaygınlarına "Öy" - "Üy" denmektedir.

    Tahayyül: Hayale getirmek. Hayalde canlandırmak. Fikir kurmak.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü