Eğitim Sitesi

Izgara Kontrplak Kapılar Nedir? Izgara Kontrplak Kapılar Hakkında Kısaca Bilgi

Izgara Kontrplak Kapılar Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Izgara Kontrplak Kapılar:

Piyasada; pres kapı ya da panel kapı olarak bilinen kapılardır. Daire giriş kapısı ve iç kapılarda sıkça uygulanır. Kapı kanatları ahşap telaro içerisine ahşap, kağıt veya poliüretan köpükle takviye edilip yüzeyine kontrplak, mdf, sunta veya hazır olarak piyasada bulunan kapı panellerinin iki yüze birden presler de tutkallanarak sıkılması ile elde edilirler. Genelde tüm yüzey kapalı olmasına karşın, bu kapılara yüzeyden istenilen yer boşaltılarak, boşaltılan bölüme cam ve ahşap tabla uygulaması yapılabilir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Bitüm Şingıl: Genellikle cam tülü, polyester keçe ya da ikisinin birden donatı görevi yaptığı bitüm içeren, üstü mineral kaplı, son kat parçalı çatı kaplama malzemesidir. Metal veya başka düz yüzeyli malzemelerden yapılan kaplamalarda şingıl olarak ifade edilebilir.

    Daire: Bir apartman içinde yer alan, birden fazla konuttan her biri. Yapılarda aynı çatı altında birden fazla yapılan bölümlerden her birine denir.

    Asma Dolap: Yerden yüksek, tavana kadar veya tavandan belli bir mesafe aşağıdan duvara montajı yapılarak sabitlenen dolap çeşididir.

    Cam Yünü: Yerli olarak temin edilen, inorganik hammadde olan silis kumunun 1200ºC - 1250ºC'de ergitilerek elyaf haline getirilmesi sonucu oluşmaktadır. Kullanım yeri ve amacına göre farklı boyut ve teknik özelliklerde, değişik kaplama malzemeleri ile şilte, levha, boru ve dökme şeklinde üretilebilmektedir. Isı yalıtım, ses yalıtımı ve akustik düzenleme ile birlikte yangın güvenliği de sağlamaktadır. Sıcağa ve rutubete maruz kalması halinde dahi, boyutlarında bir değişme olmaz. Zamanla bozulmaz, çürümez, küf tutmaz, korozyon ve pas yapmaz. Böcekler ve mikroorganizmalar tarafından tahrip edilmez.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü