Eğitim Sitesi

İzah Nedir? İzah Hakkında Kısaca Bilgi

İzah Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak İzah:

Açıklama.

 

Hukuk Terimi Olarak İzah:

açıklama; izahat (açıklamalar)

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak İzah:

Açıklama.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Sözel Düşünme: Küçük çocuklar sözcükleri kullanmaya başlamadan önce kavramları kullanmaya başlarlar. Örneğin "masa" sözcüğünden önce masa kavramı çocuklarda oluşmuştur. Konuşmaya başladıklarında ise yaptıkları şey daha önceden öğrendikleri kavramlarla yetişkinlerin kullandığı sözcükler arasında ilişki kurmaktır. Okul eğitiminin başlamasıyla beraber kavramsal düşünmenin sözel düşünmeye dönüşmesi hızlanır.

    Gerçeklik: 1- İnsan bilincinden bağımsız olarak var olanlardır. Gerçeklik varlığın bir özelliği başka bir deyişle var oluş tarzıdır. 2- Gerçek olan, var olan şeylerin tümü. 3- Bilimsel araştırmalarda özel olanın karşısında olan ve nesnel olan şey.

    Fenomen: 1. En genel anlamı içinde, bizi çevreleyen dünyada duyular aracılığıyla algıladığımız herhangi bir nesne; algının nesnesi, algılanan şey, gözlemlenebilir olan olay ya da olgu. 2. Immanuel KANT, eşyanın veya varlığın zihnimizde işlemip geçtikten sonraki haline "fenomen" adını verir.

    Toplumsal Sistem: Fiziksel yapı, nüfus, toplumsal ilişkiler, kültür ve tabakalaşmanın karşılıklı ilişki içinde meydana getirdiği bütün.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü