Eğitim Sitesi

İthalat Nedir? İthalat Hakkında Kısaca Bilgi

İthalat Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak İthalat:

Dış alım

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak İthalat:

Yurtdışında üretilmiş bir malın, ülkedeki alıcılar tarafından satın alınmasına denir. İthalatın diğer bir adı da dışalımdır ve ihracatın karşıtı olarak da tanımlanabilir.

 

Tarih Terimi Olarak İthalat:

Bir ülkeye, başka bir ülkeden alınan malların tümü, dış alım.

 

Konfeksiyon Terimi Olarak İthalat:

Bir ülkeye başka ülkelerden alınan malların tümü, dış alım.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak İthalat:

Yurt dışından veya serbest bölgelerden satın alınan malların gümrüklerden girişinin yapılarak millileştirilmesi ve millileştirilen bu malların bedellerinin bankalar veya özel finans kurumları aracılığıyla transfer edilmesidir.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak İthalat:

Bir başka ülkede üretilip ülke içinde satılan mal ya da hizmetler.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Jeoloji: 1- Yer Bilimi, jeoloji Yunanca Geo (Yer ) ve Logos (Bilim) kelimelerinin birleşiminden meydana gelir ve Yerbilimi anlamına gelir. Jeoloji yerküresinin güneş sistemi içerisindeki durumundan onun fiziksel ve kimyasal özelliklerine, oluşumundan bu yana geçirdiği değişikliklere, üzerinde yaşayan canlıların evrimine kadar geniş bir kapsama sahiptir. 2- Dünyanın katı maddesinin, içeriğini, yapısını, fiziksel özelliklerini, tarihini ve onu şekillendiren süreçleri inceleyen bilim dalıdır. 3- Yerin oluşumunu, yapısını, yer kabuğunun gelişim evrelerini ve yer hareketlerini inceleyen bilim dalı.

    Andezit: Eflatun, mor, pembemsi renkli dış püskürük bir taştır. Ankara taşı da denir. Dağıldığında killi topraklar oluşur.

    Ulusal (Millî) Park: Bilimsel ve estetik bakımdan, millî ve milletlerarası ender bulunan tabiî ve kültürel kaynak değerleri ile koruma, dinlenme ve turizm alanlarına sahip tabiat parçalarıdır.

    Asit Yağmurları: Atmosferdeki nem ile kirleticilerin karışımı sonucu oluşan asidin, yağışlarla birlikte yeryüzüne inmesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü