Eğitim Sitesi

İstomp Nedir? İstomp Hakkında Kısaca Bilgi

İstomp Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak İstomp:

Kara kalem çalışmalarında yumuşak bir ton elde etmek için kullanılan kağıttan yapılmış kalem.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Semiotik: Dinsel resim ve göstergelerin genel sistemidir. Dört şekli vardır. 1- Sentaks(söz dizimi) göstergeler arsındaki bağlantılarla ilgilidir. 2- Semantik(anlambilim) göstergelerle anlamları arasındaki bağlantılarla ilgilidir. 3- Pragmatik yönü, kişisel üslup göstergelerle yaratıcıları, göndericileri ve alıcıları arasındaki bağlantılarla ilgilidir. 4- Sigmatik, göstergelerle bunların gösterdikleri arasındaki bağlantıları içerir.

    Tekke: Genellikle yerleşim merkezlerine veya bu merkezlerin yanında yer alan ve içerisinde sürekli barınan derviş ve müritlerin bulunduğu tarikat yapısıdır. Tekkeler biryapı bütünlüğü içerisinde birden fazla ihtiyaca cevap verebilecek fonksiyonel mekânlardan oluşan plan kuruluşlarıyla dönemin külliyeleri olarak değerlendirilir.

    Sıcak Renkler: 1- Bazı renkler bize sıcak şeyleri anımsatırlar, kırmızılar gibi. Kırmızılardan ve sarılardan elde edilen renkler -toprak tonlarında olduğu gibi güçlerini yitirseler de- sıcak renklerdirler. 2- Renk çemberinde dalga boyu yüksek olan renklere sıcak renkler adı verilir.

    Burç: Sur veya kale duvarlarına bitişik yapılan dairesel, dikdörtgen ya da çokgen planlı savunma kulesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü