Eğitim Sitesi

İskenderiye Kütüphanesi Nedir? İskenderiye Kütüphanesi Hakkında Kısaca Bilgi

İskenderiye Kütüphanesi Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak İskenderiye Kütüphanesi:

Mısır'da bulunan, İlkçağın ve Ortaçağın en önemli kütüphanesidir. Makedonya Kralı Büyük
İskender'in ölümünden sonra kurulmuştur.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Sıkıyönetim: Savaş durumu, ayaklanma gibi olağanüstü durumlarda, yurtta güvenliğin sağlanması korunması için, ordunun yardımıyla sağlanan ve özgürlükleri geçici olarak kısıtlayan yönetim.

    Cihad (Gaza): İslam Dini'nin yayılmasına yönelik kutsal savaştır. İslam Hukukuna göre, Dünya, İslam egemenliğinde olan topraklar (Dar-ül İslam) ve İslam egemenliğinde olmayan topraklar (Dar-ül Harp) diye ikiye ayrılmıştır. Cihat denilen kutsal savaşlar da Dar-ül Harp özelliğindeki toprakları, Dar-ül İslam'a katmaya yöneliktir.

    Ayrıcalık: Diğerlerinden üstün tutulma durumu.

    Uygarlık Tarihi: Toplumların yaşamlarını her yönüyle inceleyen bilim dalıdır. Bütün ulusların meydana getirdikleri uygarlık eserlerini, kültür ve medeniyet ürünlerini inceler. Örneğin : Çin Uygarlığı, İslam Uygarlığı vb. Uygarlık tarihini oluşturan kültür tarihleri; Felsefe Tarihi Dinler Tarihi Ekonomi Tarihi Siyaset Tarihi Edebiyat Tarihi Bilim Tarihi Mimarlık Tarihi Askeri Tarih Uygarlık ; - Bir ülke veya toplumun maddi ve manevi varlıklarının; bilim, sanat, düşünce ve teknoloji ürünlerinin tamamını ifade eder. - Uygarlık ve medeniyet çoğu zaman aynı anlamda kullanılır. - Uygarlığın, Batı uygarlığı, İslam uygarlığı, Hint uygarlığı vb. şeklinde sınıflandırılmasının temelinde söz konusu toplumların yaşam tarzı, inanış ve gelenekleri vardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü