Eğitim Sitesi

İş Bölümü Nedir? İş Bölümü Hakkında Kısaca Bilgi

İş Bölümü Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak İş Bölümü:

1- Bir işi ya da işleri paylaşarak yapma.

2- Çeşitli üreticilerin çeşitli ve ayrı işlere bağlanması.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak İş Bölümü:

Bir toplumsal üretim düzeni içindeki değişik görev ve hizmetlerin, toplumun üyeleri, grupları arasında karşılıklı bağımlılık ilişkileri içinde bölünmesi süreci.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak İş Bölümü:

Bir toplumsal üretim düzeni içindeki değişik görev ve hizmetlerin toplumun üyeleri, kümeleri arasında karşılıklı bağımlılık ilişkileri içinde bölünmesi. Bir işi, iki ya da daha çok kişi arasında bölme.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Dağdaş-94: Sap 90-110 cm uzunluğundadır. Başak beyaz kılçıklıdır. Dane beyaz renkli ve oval şekillidir. Camsı sayılabilecek yarı sertlikte olup, 1000 tane ağırlığı 35-40 gr'dır. Kışa, kuraklığa ve yatmaya dayanması iyidir. Rastığa karşı hassas olup, yaprak hastalıklarına tarla şartlarında dayanıklı ekmeklik buğday çeşidi.

    Kaşifbey-95: Dik saplı, başakları kılçıklıdır ve olgunlukta başak rengi beyazdır. Beyaz sert tanelidir. Taneleri toparlak ve küçük olup ekmeklik kalitesi iyidir. Yazlık olup, yatma ve tane dökmeye mukavemeti iyidir. 1000 tane ağırlığı 35-38 gramdır. Verimi yüksektir. Sarı pasa hassas, kahverengi ve kara pasa orta dayanıklı ekmeklik beyaz yarı sert buğday çeşidi.

    Haymana 79: Kılçıklı, beyaz çıplak kavuzlu, sert daneli, kışa, kurağa, yatmaya, pasa dayanıklı, sürme ve rastık hastalıklarına orta dayanıklı, verimli, tane dökmez, 1000 dane ağırlığı 32 gram civarında, ekmeklik kalitesi iyi, kırmızı sert buğday çeşidi.

    Başak: Arpa, buğday ve yulaf gibi bitkilerin daneleri taşıyan meyvesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü