Eğitim Sitesi

İndex Nedir? İndex Hakkında Kısaca Bilgi

İndex Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak İndex:

Listelenme. Sitenizin ve alt sayfalarınızın arama motorlarında listelenmesi. Google'da sitenizin hangi sayfalarının listelendiğini görmek için site: siteadi.com şeklinde arama yapabilirsiniz.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Anchor Tag / Text: Çapa metin. Linki tanımlayan metindir. http://www.dersimiz.com bir link, Eğitim Sitesi bir kelime ise Eğitim Sitesi kelimesine tıklandığında ilgili adrese gitmesi durumunda http:// ile başlayan kısım link, Eğitim Sitesi kelimesi ise anchor metindir. Örnek: Eğitim Sitesi buradaki Eğitim Sitesi kelimesi link için Anchor Text olur.

    Trustrank: Güven derecesi. Bugün web sitelerini değerlendirmek ve sıralamada yer vermek için Pagerank yerine kullanılan ve Google tarafından benimsenen analiz tekniğidir. Web sitelerinin trustrank değerini sadece Google gibi önemli arama motorları bilebilir ve bu değer sadece kendi bünyelerinde sonuçları sıralama için kullanılır, halkla paylaşılmaz.

    Author Rank: Yazar sıralaması ya da yazar otoritesi anlamına gelir.

    Link Farm: İçerisinde birbirinden çok farklı konularda yüzlerce sayıda link bulunduran içerikler, linklerdir.Bu tarz sayfalardan link almak veya sayfalara link vermek yanlış SEO davranışıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü