Eğitim Sitesi

İndeterminizm Nedir? İndeterminizm Hakkında Kısaca Bilgi

İndeterminizm Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak İndeterminizm:

Özgürlük olmasaydı zaten kurallar da olamazdı görüşünü savunur. Bir insanın herhangi bir kurala uymasını bekleyebilmemiz ve onu yaptıklarından dolayı yargılayabilmemiz için o insanın özgür olması gerekir. Çünkü özgür olmayan, kendi istenci ile karar veremeyen insanları eylemlerinden dolayı yargılayamayız. Dolayısıyla her insan özgürdür.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak İndeterminizm:

Bu görüşe göre, insan ahlaki eylemleri ile ilgili kararları özgürce belirler.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Elektroensefalogram: Beyinde kendiliğinden meydana gelen elektriksel dalgalanmalar. Saçlı deri üstüne yerleştirilen elektrotlar aracılığıyla ölçülür.

    Millet: 1- Belli bir toprak üzerinde yaşayan, ortak tarih ve ülküleri benimseyen insanların oluşturduğu topluma millet denir. 2- Aynı coğrafi bölgede yaşayan; aynı ekonomiyi, dili ve kültürü paylaşan; tarihsel geçmişe dayanan ve ortak amaçları bulunan en geniş insan topluluğudur.

    İçe Bakış: Denekten, kendisine gösterilen uyarıcıya ilişkin duyumlarını ayrıntılı olarak açıklamasının istendiği bir teknik. Bireyin kendi iç dünyasında olup bitenler hakkında bilgi vermesi tekniği.

    Sürrealizm: Freud'un görüşlerine dayanan, bilinçaltını rüyalarda olduğu gibi kopuk parçalar hâlinde vermeye çalışan, çağrışımlara önem veren ve ruhsal mekanizmaları ortadan kaldırmayı amaç edinen fikir akımı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü